Dansnyheter

27 March 2018

Dansexplosion och tillskott i koreografifamiljen!

Våren bjuder på härliga tillskott i koreografifamiljen. Två nya danspass tillkommer - Dans crescendo och Dans flow.  Det är dans med många detaljer i Dans crescendo och i Dans flow hittar du friheten. Även Step utökas med Step explode där du känner kraften i steget. 

             

          
Dans flow 

Gör dig fri och låt kroppen gå. Hitta känslan. Gå in i dig själv. Och bara dansa. 
På Dans flow får du hänga med i ett flöde av rörelser. Precis som inspirationskällorna contemporary och modern dans rymmer det här passet många olika känslor. Låtarna rör sig mellan olika uttryck vilket gör att passet växlar mellan introvert och utmanande. 

Dans flow är ett suggestivt och nästan meditativt danspass. För att allra bäst uppleva helheten: ta av dig skorna och slut då och då ögonen för att fokusera helt på musiken. Träningseffekten finns i både koordination, rörlighet och lite kondition på sina ställen. Men fokuset ligger på upplevelsen. 
Känn dig fri på Dans flow.

                          


   

                     
Dans crescendo 

Steg för steg mot finalen - Dans crescendo påminner om en danskurs i miniformat. Perfekt för dig som gillar koreografi med många detaljer och dans med mycket känsla. Passets inlärning börjar alltid med de stora stegen och jobbar sedan mot detaljerna i koreografin. I slutet av passet kör hela gruppen finallåten. Det är då allt stämmer. Stegen, känslouttrycken och finesserna i perfekt harmoni med finallåten – passets crescendo! 

Varje säsongs Dans crescendo har sin egen koreografi och karaktär. Stilarna kan variera: jazz, street eller något helt annat. Oavsett om dansstilen är bekant eller helt ny för dig ger det här passet dig chans att utforska nya delar av dansen. 
På Dans crescendo får små detaljer stort utrymme.
 
          
            

             
Step explode 

Hitta kraften i steget! Step explode är dans för dig som vill hårdträna. Det här är ett kraftfullt pass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan. Karaktären på passet är energirik, explosiv och effektfull. 

 Step explode nyttjar musikens detaljer för att ge roliga finesser i koreografierna. 
Utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser. Här får du tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen. Det här är alltså dans med en stor portion power. 

              

             
❤ Dagar och tider hittar du i appen och schema/boka.❤